Hoge Kempen

Posted on

Een last-minute beslissing om naar de Hoge kempen te gaan tijden se week van 11 november. We hebben een huisje geboekt bij “Glampingresort Hoge Kempen”. Een klein maar net huisje, alles er op en eraan en uitzicht op het bos. Met 2 is dat ruim genoeg en de bedoeling is dat we overdag er op uit gaan en niet in het huisje zijn.

De Teut

Omdat het op de route ligt en de dag goed wil benutten hebben we een grote wandeling gedaan bij het natuurgebied de Teut. De wandellussen zijn kort maar je kan ook een combinatie maken van 2 lussen (groen en blauw) https://www.wandeleninlimburg.be/nl/wandelroutes/3377695/ en https://www.wandeleninlimburg.be/nl/wandelroutes/3377697/ dan kom je ongeveer aan de 9 km en zie je een groot stuk van dit natuurgebied.

Lietenberg wandeling

Het park ligt aan diverse wandelroutes, wij kozen voor een wandeling rood (eerste deel) en aansluitend blauw 9,4km (https://www.wandeleninlimburg.be/nl/wandelroutes/3378163/). een mooie wandeling door het bos en een klein stukje moeras. Bij elkaar was het een 12 km en kwamen we moe maar voldaan bij het huisje.

We hadden gelezen van een goed Thais restaurant (Kru Eve Asian Cuisine) en gekeken of deze open waren. Ze deden alleen take-away en waren zo lief om direct aan de slag te gaan voor ons. !0 minuten later werd op ons autoraam getikt en wow wat een heerlijke geuren van thais eten. Snel terug gereden (ongeveer 5 minuten) en gegeten in het huisje. 5 sterren waard, wat was dat lekker.
Met volle magen hebben we de rest van de middag en avond rustig aan gedaan.

C-Mine

Door de regen die ze opgaven besloten we naar Genk te gaan en C-Mine te bezoeken. Een mooie locatie waar je een indruk krijgt van het leven in en rondom de mijnen. In het museum en mijngangen ben je ongeveer een 2 uur aan het rondwandelen. Je krijgt een luidsprekertje mee waarmee je op diverse plekken (een bordje geeft aan waar) je een verhaal of extra informatie krijgt via het kastje.
Uiteindelijk kom je uit in de toren en zie je het uitzicht rondom. Ivm het heel slecht weer was zijn wij op het eerste plateau gebleven en weer naar binnen gegaan voor het laatste deel.

Na het museum zijn we de “vennestraat” doorgelopen. Eén van de meest geurige en kleurige straten van Genk. Staat gekend om de restaurants en markt. Je kan een folder bij de C-mine halen met uitleg van de diverse winkels en restaurants. Wij hebben een Pide gegeten bij een turksrestaurant “Mashar Pide” en deze was erg lekker. er lagen 4 diverse vullingen op en was uiteindelijk te veel om op te eten.

Na het eten wilde we een wandeling doen door deze buur van Genk. Eerst wilde we de mijnlampen volgen die je op de stoep kan vinden maar die waren niet altijd duidelijk waar het nu heen ging. Dus online een route gevonden en de route was grotendeels oké. bijna aan het eind van de route liepen we ons een beetje vast. We kwamen bij een stuk waar ooit een molen gestaan zou moeten hebben maar deze gezonken was. Niet voor niets want even later stonden wij tot ons enkels in het water. Het pad bovenlangs liep dood en het aangegeven pad stond blank dus de weg terug en een andere weg zien te vinden via google terug naar de auto. Het was een vochtig avontuur door Genk ;-).

Thorpark

Onze laatste dag was het weer droog dus een lange wandeling gepland. De “erfgoedwandeling” deze gaat door de woonwijken, over heide en door een bos om uiteindelijk over een terhill weer terug te keren. 12+ km en een echte aanrader. Dit is wel een route voor de goede wandelschoenen want de terhill kan glad zijn.

Onderweg kom je een mooie kerk tegen en als je geluk hebt, kun je vlakbij het stadion van KRC Genk, hertjes zien. We stonden et bij een bankje een kleine versnapering te eten en 30 meter verder stonden 3 hertjes tussen de bomen rustig te eten.

Tip: de "www.wandeleninlimburg.be" website kun je vele mooie wandelingen vinden en elke moeilijkheidsgraad. Via de site op de smartphone zijn de routes goed te volgen mochten de bordjes niet goed staan aangegeven.