Opleiding fotografie

Iets wat ik al vele jaren geleden, aan het begin van mijn (camera)carrière, had willen doen maar er toen niet in geloofde en veel te onzeker was …. ben ik in september 2023 aangaan. Ik volg de vervolgmodules van de beroepsopleiding fotografie, om als videograaf en grafisch vormgever verder te groeien. Vaardigheden waar ik basiskennis van heb en proberen die verder te ontwikkelen, ontdekken en creatief geprikkeld worden.

Als ik de 5 modules, Mens / Actie / Materie / Ruimte / Portfolio, behaal dan heb ik het diploma “beroepsfotograaf” op zak.

Ik ben geen “technische fotograaf” maar meer een “gevoelsfotograaf”. Het is voor mij de basiskennis van de techniek, observatie en situaties aanvoelen waarmee ik fotografeer. Qua interesses ligt het breed… landschap, urbex, straatfotografie, macro, mensen, portret, etc.

09/2023 – 01/2024 Module Mens

Het leren omgaan met studio- en flitslichten heeft er voor gezorgd dat ik weer een grote stap heb gezet in de wereld van de fotografie. Ik ben zelfzekerder als het gaat om het gebruik van de belichting en durf daar ook creatief mee te experimenteren.

Daardoor heb ik zelf ook een professionele lampenset aangekocht om voor klanten ook de beste kwaliteit te kunnen neerzetten.

02/2024 – 06/2024 Module Actie

Reportagefotografie, beweging, sport, etc. een module waar vele uitdagingen in gaan liggen en je niet altijd alles naar je hand kan zetten. Ook al heb ik ervaring met videoreportages is dit toch ook weer een andere skill.


Wil jij me helpen als model? (m,v,x)

Klik dan hier om naar de pagina te gaan om een formulier in te vullen.


Blogs

  • Les 5 en les 6
    Les 5 – Opdracht: Portret met reportageflitser Iets wat ik nog niet veel heb gedaan is de flitser op de camera gebruiken, kwestie van geen ervaring daarmee dus het dan maar achterwege laten. Nu het moment om er eens mee te spelen en te proberen wat het doet. Het hoeven geen hoogstaande beelden te zijn maar een oefening van de mogelijkheden in TTL-modes en instellingen. Eerst met een groepje de … Lees verder…Les 5 en les 6
  • Les 3 en les 4
    Les 3: Opdracht: Raamlicht portret (Vermeer) Werken met aanwezig raamlicht om het model te belichten. Na een uitleg wat de bedoeling was splitste we weer open groepen van 2. We gingen vaar een studioruimte waar het licht nog goed was. Het was een leuke afwisseling tussen ons en om de beurt model of fotograaf. Denk dat we beide onze creativiteit hebben kunnen inzetten. De oefening is meestal kleur en zwart/wit. … Lees verder…Les 3 en les 4
  • Les 2 – op locatie
    Opdracht: Portret op locatie (omgeving geeft context). Werk met omgevingslicht en gebruik indien mogelijk hulpmiddelen zoals reflectieschermen, … Een praktijkles met het natuurlijk licht van de ondergaande zon. In groepjes van twee of drie personen zodat je allemaal aan de buurt komt en leert van elkaar. De docent liep ook geregeld rond en gaf advies over de genomen foto’s en welke mogelijkheden er nog meer zijn. Ik had de dag … Lees verder…Les 2 – op locatie