Les 3 en les 4

Posted on

Les 3: Opdracht: Raamlicht portret (Vermeer)
Werken met aanwezig raamlicht om het model te belichten.

Na een uitleg wat de bedoeling was splitste we weer open groepen van 2. We gingen vaar een studioruimte waar het licht nog goed was. Het was een leuke afwisseling tussen ons en om de beurt model of fotograaf. Denk dat we beide onze creativiteit hebben kunnen inzetten.

De oefening is meestal kleur en zwart/wit.

Het 2e deel was kunstlicht in school. We liepen al snel naar de gangen beneden bij de technische lokalen en ook weer om en om model / fotograaf. Het resultaat ben ik tevreden over.

Spelen met materialen die voor handen waren zoals: een verwarming die ik op een tafel plaatste om een doorkijkje te maken.

Les 4 – bespreking van de eerste 2 praktijksessies

We moesten allemaal maximaal 5 foto’s per deel (dus max 20 foto’s) inleveren. Deze werden per persoon besproken en punten aangegeven waar men het kan verbeteren of anders uitsnijden. Het is leuk om te zien wat de andere hebben gedaan en wat het niveau is van de klasgenoten.

Mijn foto’s werden goed beoordeeld en met wat kleine aanwijzingen of ideeën wat er ook mogelijk is qua uitsnede.

Ook al heb ik al meer ervaring met fotografie en camera’s, vanuit de videografie, betekend het niet dat het geen uitdaging is om een goed portret te maken. Het is een skill waar ik veel minder ervaring mee heb en zeker als we straks met flitsers gaan werken wordt het een nieuwe ervaring.