Les 2 – op locatie

Posted on

Opdracht: Portret op locatie (omgeving geeft context).
Werk met omgevingslicht en gebruik indien mogelijk hulpmiddelen zoals reflectieschermen, …

Een praktijkles met het natuurlijk licht van de ondergaande zon. In groepjes van twee of drie personen zodat je allemaal aan de buurt komt en leert van elkaar. De docent liep ook geregeld rond en gaf advies over de genomen foto’s en welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Ik had de dag voordien al een verkenning van de locatie gedaan zodat ik een idee had wat en waar het licht zou kunnen zitten. Met een app die de baan van de zon laat zien kon ik een beetje inschatten waar het licht zou zitten.

Deel 2 – Portret op locatie met kunstlicht

We gingen naar het centrum en was het de bedoeling het kunstlicht wat er is te gebruiken. Op de markt waren er wat cafés open één van de klasgenoten had er een nichtje zitten die wilde meewerken om even model te zijn.

Mijn 100mm macro F2.8 gebruikt voor de fotografie om het kunstlicht van de kleine lampen op het terras meer bokeh te geven en een mooi close-up te maken van haar.

Op de ronde verder door de stad kwamen langs de bibliotheek, wat een mooi gebouw is met oude stijl lampen ervoor. Het totaalbeeld geeft een mooie lichtbalans van warm licht op de voorgrond en blauw licht op de achtergrond.

De laatste foto was een cadeau. We liepen er langs en ineens zag ik de bloemen en de mogelijkheid. Het rood van de trui, nagels en de bloemen geeft een warme sfeer.

Om 21:45u verzamelen op de afgesproken plek en even nabespreken plus de inhoud van de volgende les en wat je dan mee moet nemen.