Fotografiejaar 2023

Posted on

De eerste workshop is gepland voor 2023. Workshop landschapsfotografie aan de opaalkust in Frankrijk.
Vorig jaar op de terugrit van onze vakantie naar huis er kort geweest en het is een indrukwekkend gebied. Niet dat ik veel workshops doe in een jaar maar het is leerzaam om met een aantal fotografen op stap te zijn en gefocused te zijn op fotografie zodat je geprikkeld wordt om uit je comfortzone te komen, dat komt de creativiteit ten goede. Andere workshops of fotografie-uitstappen staan er nog niet op de kalender, zie er wel waar ik in geïnteresseerd ben maar wil het ook budgettair haalbaar houden.

Terugblik op 2022

Als ik terugkijk op het afgelopen jaar dan heb ik als hobby minder aan de fotografie gedaan omdat ik niet in een goede mentale zone zat. Werk gaf een hoop frustraties die ik moeilijk kon loslaten. Nu dat dat achter de rug is en ik een andere baan heb waar ik de liefde voor fotografie en video verder kan ontwikkelen en ik mentaal vrij ben om weer als hobbyist fotografe de draad weer op te pakken en er op uit te trekken.

Dromen!

Ow ja die zijn er zeker maar dromen moet je blijven doen om je te blijven prikkelen.

Waar droom ik dan van?
Rondtrekken met een (zelfbouw)campervan, workshops fotografie, verre landen bezoeken, reizen in Europa, camera apparatuur, etc. Maar… niet alle dromen hoeven gerealiseerd te worden of is een bucketlist item. We nemen de dag zoals die komt en alles wat we doen is een ervaring. Je hoeft het niet altijd ver te zoeken … een wandeling met mijn partner in de natuur of fotograferen in de buurt zijn ook leuke ervaringen.

Op mijn wishlist voor 2023 staat een nieuwe camera maar ivm dat een flinke investering is gaat dat niet over één nacht ijs.
Mijn 7D kan nog zeker een aantal jaren mee en is nog steeds een goede camera maar de nieuwe functies en dynamisch bereik van de huidige generatie systeemcamera’s bieden mogelijkheden die ik nu niet kan of meer moeite voor moet doen. Van een camera die 13 jaar oud is mag je niet verwachten dat het de technologie heeft als de nieuwe camera’s, waar de mogelijkheden voor autofocus, focusstacking, AEB bracketing (HDR fotografie), video, etc vele malen beter zijn geworden.

Wat betreft natuurfotografie zou ik dieren (in de vrije natuur) zoals : een uil, hert, vos willen fotograferen en nog eens in een fotohut ijsvogels of roofvogels willen vastleggen.

Bijleren in…. 2023

Creatiever in (landschaps)fotografie.
Daarom de workshop, zoals eerder vernoemd, en me uitdagen om daar creatiever aan de slag te gaan. Proberen “run and shoot” te vermijden en na te denken over de compositie. Ik heb nog een aantal maanden om me voor te bereiden op de workshop en wil het boek “Grip op Creativiteit” wil lezen en de tips uitproberen.

Productfotografie
Iets wat ik op mijn werk regelmatig doe is productfotografie in een lightbox. Ik zou daar nog wel beter in willen worden om en meerdere belichtingstechnieken onder de knie te krijgen. Nu bekijk ik YouTube tutorials hoe men de belichting en stacking doen en probeer die zelf uit.
Misschien zelf eens thuis een fotografietafel maken waar ik een setting kan maken om met producten te spelen.

Voor alle lezers van mijn website een mooi (fotografie)jaar gewenst en dat de focus ligt op een betere wereld!

Mirelle